ALTINOLUK'A ANADOLU LİSESİ”

ALTINOLUK

Altınoluk Beldesinde hayırsever tarafından yapılacak olan Fikriye-Mehmet Elberk Anadolu Lisesi”nin protokolü Balıkesir Valiliğinde imzaladı.

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde hayırsever tarafından yapılacak olan “Fikriye-Mehmet Elberk Anadolu Lisesi”nin protokolü Balıkesir Valiliğinde imzaladı.

 Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde hayırsever tarafından yapılacak olan “Fikriye-Mehmet Elberk Anadolu Lisesi” Balıkesir Valiliği Koca Seyit Toplantı Salonu’nda Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Hayırseverler Dr. Binnur Saka, Azmi Erdal Açanal tarafından düzenlenen protokolde imzalandı.

Altınoluk’ta yeni eğitim döneminde eğitimin hizmetine girecek olan 12 derslik “Fikriye - Mehmet Elberk Anadolu Lisesi”nin protokolünü imzalayan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, “Hayırseverlerimizin gönülden yaptıkları okullar ile eğitim hedeflerimize son derece yaklaştık. Bu uğurda gerçekten üstün gayretleri olan Fernur Sözen Hanımefendiyi burada anmadan geçemeyeceğim. Sizlere de Eğitimimize yapmış olduğunuz bu katkı ile müteşekkiriz. Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat eğitim konusunda gerçekten çok arzulu ve istekli. Yani emin ellerdesiniz” dedi.

Hayırsever Fernur Sözen hanımefendi ile yaptığı girişimler neticesinde Altınoluk’a bir Turizm ve Otelcilik Lisesi ile bir İlkokul kazandırıldığını ve şimdide “12 derslikFikriye-Mehmet Elberk Anadolu Lisesi”nin protokolünü imzalandığını açıklayan Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, belde de eğitim dalında önemli bir eksiğin tamamlandığını söyledi.

“Benim için çocukların iyi şartlarda eğitim almaları çok önemli. Bunun için hem başkanlık dönemimde, hem de daha öncesinde eğitime elimden gelen her türlü desteği verdim, vermeye de devam edeceğim. Hayırsever Dr. Binnur Kaya ve Azmi Erdal Açanal ile birlikte Altınoluk’a Fikriye - Mehmet Elberk Anadolu Lisesi kazandıracak olmanın heyecanı, mutluluğu ve haklı gururunu yaşamaktayız” diyen Başkan Hasan Özpolat, Eğitime katkılarından dolayı Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Hayırseverler Dr. Binnur Saka ve Azmi Erdal Açanal’a teşekkür etti.

Dr. Binnur Kaya protokol imzalanmadan önce yaptığı konuşmasında kuzeni Azmi Erdal Açanal ile birlikte teyzelerinin vasiyetlerini yerine getirdiklerini, Bu nedenle de okula “Fikriye - Mehmet Elberk Anadolu Lisesi” isminin verileceğini ifade etti.

Balıkesir Valiliğinde düzenlenen imza törenine; Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Hayırseverler Dr. Binnur Saka, Azmi Erdal Açanal,  Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan,  Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ve Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz katıldı. ENVER DOLGUN

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı